تعداد بازدید: 429
زبان : فارسی

بی تفاوتی و بی اهمیتی به گرانی قیمت خودرو

تاریخ درج خبر : 1402/8/20
منبع : فرصت امروز

این روزها حکمرانی اقتصادی بی توجه به وضعیت بازار راه خود را می رود. مردم نیز به جای تحقق وعده ها، بیش تر شاهد گلایه های بی فایده از گرانی قیمت خودرو، ممنوعیت کره ای ها و فراموشی شاسی بلندهای مجلسی و حتا احتکار خودرو شده اند و در مقابل رؤیای خودروی ارزان را هم به خاک سپرده اند.

به گزارش فرصت امروز به نقل از پایگاه خبری اسب بخار، بی تفاوتی و بی اهمیتی به انتقادات و مطالبات درست و به جا رفته رفته کار را به جایی می رساند که مردم خسته از تکرارهای بیهوده، ناامیدانه به انتظار روزهایی خواهند نشست که شاید یک نفر از سر وجدان، انسانیت و با دیدگاهی درست دست از عوام فریبی بردارد و صادقانه آن چه باید را بیان کند، اما به نظر می رسد دیگر گوش شان از این حرف پر است و بی اهمیت نسبت به آن چه بر سر مردم می آید، به حرکت در مسیری که طراحی کرده اند ادامه می دهند.

 

حتا اعتراضات علنی نمایندگان مجلس نیز فایده ای ندارد. به عنوان مثال، نماینده مردم مرودشت، ارسنجان و پاسارگارد در خصوص قیمت خودروهای وارداتی گفته است: «در سازمان حمایت از مصرف کننده قیمت خودروی ۱۵ هزار دلاری را ۴۰ هزار دلار کرده ایم، از کدام مصرف کننده حمایت می کنید؟»

جلال رشیدی کوچی اضافه کرده است: «روی یک خودروی وارداتی دو بار مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصدی، اعمال می شود، یعنی دولت دستش در جیب مردم است. یک بار وقتی خودرو وارد می شود، ۹ درصد پرداخت می شود، آیا این را مجلس تصویب کرده است؟ بعد قیمت گذاری می شود و ۷۰۰ میلیون تومان را تبدیل به ۲ میلیارد تومان می کنیم بعد روی ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، دوباره یک ۹ درصد دیگر مالیات می گیریم. این موضوع دست کیست؟ اختیارش با کیست؟ اختیارش با دولت یا وزیر صمت است.»

وی بیان کرده است: «شوراها و سازمان های متعددی را درست کرده ایم و نام آن ها را هم سازمان حمایت از مصرف کننده گذاشته ایم. آن وقت در سازمان حمایت از مصرف کننده قیمت خودروی ۱۵ هزار دلاری را ۴۰ هزار دلار کرده ایم. از کدام مصرف کننده حمایت می کنید؟ باید این ها را حل کنیم وگرنه راهکار تا دل تان بخواهد هست.»

در همین حال، به نظر می رسد اعتراض و انتقاد به گرانی ها با تعرفه های تعریف شده بازی روانی با مردم باشد. تمام ارکان حکمرانی اقتصادی کشور مستقیم و غیرمستقیم در این موضوع دخیل هستند. معترضان امروز بیش از برای جلوگیری از بروز چنین فاجعه ای زمان زیادی در اختیار داشتند، اما خواب ورود دست دوم ها هوش از سر آن ها پرانده بود وگرنه وضعیت تعرفه ها از خرداد ماه سال جاری مشخص شده بود. نیت دولت از واردات هم از مدت ها پیش معلوم شده بود.

با این حال، پرسش اصلی از سیستم حکمرانی اقتصادی کشور این است که آیا آن ها اصلاً نیازی به پاسخ گویی وجود دارد؟ آیا آن ها اصلاً مردم را می بینند و یا فقط در مواقعی خاص چون نیاز دارند یک باره مهم و ولی نعمت می شوند؟

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.