با اعلام قیمتهای جدید ایرانخودرو و سایپا، نرخ رسمی بسیاری از خودروهای داخلی بین ۵ تا ۱۵درصد افزایش یافته است، اما بررسیها نشان میدهد برخی مدلها از سقف تعیینشده عبور کردهاند. درحالیکه سازمان حمایت حقوق مصرفکنندگان افزایش تا ۱۵درصد را تأیید و تأکید کرده که با تخلفات برخورد تعزیراتی خواهد شد.
به گزارش همشهری آنلاین، با اعلام قیمتهای جدید ایرانخودرو و سایپا، نرخ رسمی بسیاری از خودروهای داخلی بین ۵ تا ۱۵درصد افزایش یافته است، اما بررسیها نشان میدهد برخی مدلها از سقف تعیینشده عبور کردهاند. درحالیکه سازمان حمایت حقوق مصرفکنندگان افزایش تا ۱۵درصد را تأیید و تأکید کرده که با تخلفات برخورد تعزیراتی خواهد شد. در هفتههای اخیر، بازار خودروی ایران با اعلام قیمتهای جدید از سوی ۲خودروساز بزرگ کشور یعنی ایرانخودرو و سایپا، شاهد تحولی تازه بود.
افزایش قیمت رسمی محصولات ایرانخودرو و سایپا، اگرچه براساس مجوز قانونی و تا سقف ۱۵ درصد انجام شده، اما در عمل، چالشهایی را برای بازار خودرو و مصرفکنندگان ایجاد کرده است.
جزئیات قیمتهای جدید ایرانخودرو
در فهرستی که ایرانخودرو منتشر کرده، ۶ گروه محصولی شامل سورن، تارا، رانا، پژو ۲۰۷، دنا پلاس و وانت بار مشمول افزایش قیمت شدهاند. طبق این فهرست، ارزانترین خودروی سواری این شرکت، پژو ۲۰۷ دستی با پیشرانه TU۳ است که قیمت کارخانهای آن ۵۹۹میلیون تومان و قیمت مصرفکننده (با احتساب مالیات، بیمه و سایر هزینهها) ۷۲۱میلیون تومان درج شده است.
در سوی دیگر، گرانترین خودروی این لیست دنا پلاس توربوشارژ آپشنال (SBR) است که قیمت کارخانهای آن به ۹۶۵ میلیون تومان و قیمت نهایی مصرفکننده به حدود یک میلیارد و ۱۵۰میلیون تومان رسیده است. بهطور کلی، میانگین قیمت خودروهای ایرانخودرو بیش از ۷۰۰میلیون تومان است؛ موضوعی که نشان از حذف تدریجی خودروهای اقتصادی از سبد محصولات این شرکت دارد.
سایپا و رشد ۵۰ میلیونی کوئیک
سایپا نیز در هفتم تیرماه لیست قیمتهای جدید ۱۴ محصول خود را منتشر کرد. براساس اعلام این شرکت، کوئیک S با استاندارد ۸۵ گانه ارزانترین خودروی این گروه است که از قیمت قبلی ۳۳۵ میلیون تومان به ۳۸۵ میلیون تومان رسیده؛ یعنی افزایشی ۵۰میلیون تومانی یا حدود ۱۵ درصد. در طرف مقابل، گرانترین خودروی سایپا شاهین پلاس اتوماتیک است که با قیمت جدید ۸۳۷میلیون تومان عرضه میشود. نکته قابل توجه آنکه ۹ مدل از ۱۴خودروی اعلامشده سایپا قیمتی کمتر از ۵۰۰میلیون تومان دارند، مسئلهای که نشان میدهد سایپا برخلاف ایرانخودرو هنوز بخشی از تولیدات خود را در رده خودروهای نسبتا ارزان حفظ کرده است.
وضعیت بازار
افزایش قیمت رسمی خودرو، در شرایطی که بخش قابل توجهی از جامعه توان خرید خودروهای اقتصادی را هم ندارد، میتواند پیامدهایی برای بازار داشته باشد. بهنظر میرسد افزایش قیمت خودروهای داخلی منجر به افزایش رکود در بازار خودروهای صفر کیلومتر شود. در واقع رشد قیمت ممکن است منجر به کاهش شدید تقاضا در بازار شود و در نتیجه به رکود بیشتر دامن بزند. این افزایش قیمت همچنین ممکن است منجر به رشد قیمت در بازار خودروهای دست دوم شود. بهطور کلی با بالا رفتن قیمت خودروهای نو، قیمت خودروهای کارکرده نیز بهصورت دومینووار افزایش مییابد.
سایپا بهدرستی سقف ۱۵درصد را رعایت کرده، ولی ایرانخودرو در ۲مورد از این حد فراتر رفته و درصورت اثبات تخلف، پرونده به مراجع تعزیراتی ارجاع خواهد شد.

منبع:همشهری آنلاین
برای دریافت سریع اخبار در واتساپ ، به کانال ما بپیوندید:
Auto press